Strafrecht

 

Opgepakt voor verhoor op politiebureau? Wie staat u bij?
Voorbereiding politieverhoor.

 

Jeugdstrafrecht; niemand vindt het fijn om vast te zitten

Wanneer je bent aangehouden en meegenomen naar het Politiebureau, bijvoorbeeld vanwege een hennepkwekerij of omdat je ervan verdacht wordt dat je iets hebt vernield of een scooter hebt gestolen of omdat je iemand heel hard hebt geslagen of hebt bedreigd enz.. dan wil je graag weten:

Wat zijn mijn rechten? Hoe lang moet ik op het Politiebureau blijven? Wat staat me te wachten? Wat is inverzekeringstelling? Krijg ik een dagvaarding? Wat is wederrechterlijk verkregen voordeel? De Officier van Justitie zegt dat ik veel geld hebt verdiend door wietplantage. Moet ik dat geld echt terugbetalen?

Over Jeugdstrafrecht vroegen kinderen mij: “moet ik naar de kinderrechter? Wat doet bureau HALT voor mij? Krijg ik een strafblad want ik moet voor school nog stage lopen?”
Ook ouders hebben vragen over hun kind op het Politiebureau en willen geïnformeerd worden. Veelal maken ouders zich grote zorgen. Ouders willen graag weten of ze hun (minderjarige) kind mogen spreken en of ze kleren kunnen brengen wanneer hun kind op het Politiebureau moet blijven slapen. Daarover informeer ik ouders en kind graag. Soms mag een kind ‘s nachts thuis slapen, maar met huisarrest. De volgende dag moet je dan terug naar het politiebureau voor verhoor. De Raad voor de Kinderbescherming wordt op de hoogte gesteld van inverzekeringstelling.

Politieverhoor op bureau-professionele bijstand advocaat

In ieder geval is het zo, dat als je door de Politie bent aangehouden en bent meegenomen naar het bureau, ze je daar vragen gaan stellen. Dit heet een Politieverhoor. Jij hoeft niet te antwoorden als je dat niet wilt. Je hebt zwijgrecht. Je mag voor het verhoor eerst zelf een advocaat spreken. Als je om je advocaat vraagt wil dat niet zeggen dat je schuldig bent! De advocaat mag bij het verhoor aanwezig zijn.

Voor minderjarigen geldt dat als je liever wilt dat je vader of moeder of vertrouwenspersoon bij het verhoor aanwezig is, kan dat ook.

Gratis rechtsbijstand

Mijn rechtshulp aan uw minderjarige kind is – mits op basis van toevoeging – kostenloos. De Raad voor de Rechtsbijstand legt aan minderjarige verdachten geen eigen bijdrage op. De overheid betaalt de kosten van de advocaat.

Ik begeleid uw kind bij deze zaken:
  • Politieverhoor
  • Drugsdelicten
  • Diefstal
  • CJIB zaken
  • Voobereiding strafzaak
Voor kinderen
  • Contact met de Raad voor Kinderbescherming
  • Begeleiding naar Bureau Halt