Uw echtscheiding nabij?

 

 

Vragen over de zorg van uw kinderen?

Ik wil een helder zakelijk contract voor de financiële afwikkeling van mijn echtscheiding

 

 

Gericht zakelijk advies en betrokken hulp bij uw echtscheiding

Tijdens het intake gesprek op kantoor vragen cliënten mij:

 • Mijn man en ik gaan scheiden maar wie bepaalt waar ik ga wonen? En de hypotheek, hoe verdelen we de overwaarde van het huis?
 • Krijg ik alimentatie voor mezelf en de kinderen? Hoe wordt het bedrag alimentatie berekend?
 • Hij zegt dat ik niets krijg en dat ik voor mezelf moet zorgen;
 • Hij vindt mij een slechte moeder, maar ik wil dat de kinderen wel bij mij blijven wonen. Wat is de beste omgangsregeling voor de kinderen?
 • Ik heb 7 jaar samengewoond en sinds 2016 zijn wij uit elkaar, maar hij woont nog in ons huis. Hoe zit dat nu met de hypotheekschuld en de rente?
 • Mijn ex gaat met haar nieuwe vriend en onze kinderen 133 km verderop wonen. Mag dat?
 • Vrijdag als ik de kinderen ophaal bij mijn ex voor de omgangsregeling zegt zij dat de kinderen ziek zijn of is ze niet thuis. Wat kan ik daar aan doen? Kan ik de rechter vragen om een beslissing te nemen? Ik wil dit opgelost hebben want ik zie mijn kinderen zelden.

Hoe zit dat juridisch? Ik denk niet alleen aan oplossingen voor uw kinderen maar ik denk ook aan uw financiele toekomst.

Wat is echtscheiden eigenlijk?

Een huwelijk is naast liefde ook een contract, namelijk gemeenschap van Goederen, ieder de helft. Of bij huwelijkse voorwaarden, verdeling conform die bij het huwelijk opgestelde voorwaarden.

Een echtscheiding vereist dan ook om duidelijke zakelijke antwoorden op financieel vlak. Hoe gaat uw vermogen verdeeld worden? En schulden? En wat betekent een scheiding als u eigenaar bent van uw bedrijf vanuit een B.V.? De continuiteit van uw bedrijf kan in gevaar komen zonder heldere afspraken. U heeft samen een huis. Wie blijft er in het huis wonen en wat betekent dat voor de bestaande hypotheek? Als u een vakantiehuis heeft, moet deze dan verkocht worden? Hoe gaat de inboedel onderling verdeeld worden? Het zijn ingrijpende zaken waar een helder zakelijk contract voor opgesteld moet worden.

Persoonlijk en betrokken begeleiding van het proces

Als gespecialiseerde echtscheidingsadvocaat zorg ik voor een goede begeleiding vanaf het begin van een echtscheiding. Als u het nu goed regelt, scheelt dat in de toekomst. Ik ga u hierbij helpen. In de periode dat er veel op u af komt, bied ik de juiste begeleiding om deze periode juridisch goed af te sluiten.

Door mijn jarenlange ervaring als familierechtadvocaat en mediator kan ik een scheiding en de gevolgen daarvan “in goede banen leiden”. Ik bereid u niet alleen voor op de gevolgen van uw echtscheiding maar ik help u juist met het maken van juiste en duidelijke onderlinge afspraken. Zodat u weer vooruit kan kijken naar een nieuwe toekomst met perspectief.

Wilt u hier meer over weten en weten welke gevolgen een echtscheiding voor u heeft. Ik sta u graag bij. Bel gerust om te bekijken wat ik voor u kan betekenen.

Praktische oplossingen voor uw echtscheiding:
 • Duidelijkheid over wie waar gaat wonen bij echtscheiding
 • Wie krijgt de zorg over de kinderen?
 • Hoe stel ik een duidelijk zakelijk contract op rondom mijn echtscheiding?
 • Wat bedraagt mijn kinder- en partneralimentatie?