Persoonlijke mediation

Een constructieve afhandeling van uw scheiding

Het gezamenlijk belang telt én dat van de kinderen

Betrokken mediation bij uw echtscheiding

U heeft het besluit genomen om van uw partner te scheiden. U wil het goed oplossen zonder tussenkomst van een rechter. U wilt afspraken vastleggen in een echtscheidingsconvenant en een ouderschapsplan.

Een persoonlijke begeleiding voor een constructieve oplossing

Als mediator kan ik u hierbij helpen. Iemand die enerzijds goed luistert naar jullie behoefte en anderzijds actief meedenkt en mogelijke oplossingen voor de toekomst aan u voorlegt.

Ik sta u en uw partner zodanig bij, dat u in plaats van elkaar te bestrijden nu juist oplossingen vindt. En vooral kom ik met oplossingen voor uw dierbaarste goed; uw kinderen. Vanuit mijn mediation zorg ik ervoor dat u goede ouders blijft, zelfs al gaat u uit elkaar.

Mediation kan alleen slagen als u nog op goede voet met elkaar bent. En dat de communicatie tussen u niet dermate niet ernstig verstoord is dat u alleen nog maar ruzie maakt. Mediation kan ook aleen maar slagen als u enigszins gelijk denkt over opvoeding van kinderen. U moet het ECHT willen om via mediation te scheiden, anders kunt u beter ieder een advocaat nemen en de gang naar de rechter maken.

Een mediator kan niet 2 vechtende meesters dienen.

In dit proces zijn gesprekken met kinderen mogelijk en zeker wenselijk. Want ook zij moeten zich gehoord voelen. Een echtscheiding via mediation is vaak prettiger, sneller en voordeliger. Uw gehele (echt)scheidingsprocedure handel ik professioneel voor u af. Ik begeleid u langs alle belangrijke onderwerpen zoals de verzorging van de kinderen, alimentatie, woning, hypotheek, inboedel, pensioen, spaargeld, schulden, besteedbaar inkomen na de scheiding, etc.

Pas wanneer jullie het overal over eens zijn geworden, tekenen jullie het convenant (en eventueel het ouderschapsplan). Vervolgens zorg ik ervoor dat het juridische traject bij de rechtbank en de gemeente zorgvuldig wordt afgehandeld. Nadat al die stappen zijn genomen, zijn jullie officieel gescheiden.

Een nieuwe toekomst met perspectief

Dankzij mijn specialisatie in familierecht weten wij hoe jullie als partners in gesprek kunnen blijven en de juiste koers houden richting het eindpunt. Als scheidingsbemiddelaar ben ik neutraal en onpartijdig en neem ik volledige verantwoordelijk voor het brengen van balans in de afspraken die jullie gaan maken. Zo kunnen jullie de relatie met respect naar elkaar afsluiten en richten op een nieuwe toekomst.

Hoe help ik u met uw scheiding vanuit mediation?
  • Het belang van uw kinderen staat altijd voorop
  • Afwikkeling van uw scheiding binnen 1 maand
  • Opstellen van een ouderschapsplan
  • Professionele afhandeling van alle juridische stukken